… Ne İster?

… Ne İster?

İnsanlar ne ister?

Aslında herkes, her şeyden ziyade önceliğin kendisinde olmasını ister.

Öyle ki kadınlar da doğaları gereği her şeyden daha çok kendilerini değerli hissetmek, ilgi görmek, anlaşılmak, anlayışlı davranılmak, her ne konuda olursa olsun önceliğin kendilerinde olmasını isterler. Nitekim erkekler de çok farksız değildir aslında, kadınlar kadar belirgin şekilde göstermese de ya da göstermemeye çalışsa da. Aslında herkes doğası gereği, egoları gereği önemsenmek ister ki, tüm bu çekişme ve mücadele de bir yerde bunun için değil midir zaten.

Hatta en tehlikeli olanlarından koltuk sevdası da…

Peki ya nasıl isterler?

Karşınızdaki kim olursa olsun, yeterli ve sağlıklı bir iletişim kurabilmek adına, yaklaşımlarınızda yeterince samimi ama sınırları da bir o kadar kesin çizilmiş davranışlarda bulunmak zorundasınızdır. Ama yine de karşınızdaki her kim ya da ne olursa olsun, onun isteklerini anlamaya çalışarak, arzularına, ilgi alanlarına göre hoş tutmaya çalışarak kendisini öncelikli ve değerli hissettirmeye de çalışabilirsiniz. İyi ama bunu neden yaparsınız?

Kimin öncelikli olacağına, ne kadar değer verilmesi gerektiğine aslında yine kendiniz karar verirsiniz. Bazen sadece saygı, sevgi veya aşk yüzünden hareket edersiniz, bazense sadece çıkarlarınızdan ötürü ilgi göstermek durumunda kalırsınız ki; her durumda bu çabayı, elde etmek istediğiniz şeyin karşılığını görene dek ya da arzulayabildiğiniz ölçüde sergilersiniz.

En basitinden o profesyonel, kurumsal yapıdaki bankalar. Belli kriterler doğrultusunda numaratörle öncelikli müşterilerini daha az süre bekletmek adına farklı bir sıralama yöntemi uygular ki, sırf o müşteriler kendilerini daha değerli, yani öncelikli hissetsinler.

Kısacası tüm mücadele, kimin daha değerli ve öncelikli olduğunu göstermek içindir. Ya da onun hazzını yaşatıp yaşayabilmek için…

İnsanoğlunun en saf haliyle anımsadığı hayvan sevgisi dahi değişen öncelikleri doğrultusunda değil midir ki?

Peki, bu kadar ilgi görmeyi bekleyip, herkesten daha öncelikli ve değerli hissetmek için siz ne yaptınız, ne yapıyoruz? Ya da karşımızdaki kimse, niçin bize bu hissi yaşatmalı?

- Ender MAZI -

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder