Mythology - History of Vikings & Finally Valhalla !!

- 30.04.2013 -
3 günde bitirdiğim 9 bölümlük 1. sezon ve inanılmaz derecede kendisine bağlayan bir hikaye: Vikings.


Mitolojik çağlarda İskandinavya topraklarında yaşayan Vikinglerin konu edildiği dizide oldukça güçlü birer savaşçı olan bu ırkın doğuya doğru yaptıkları fetihlerin ardından yeni reis olacak Ragnar Lothbrok ile birlikte gezginlerden edindiği bir güneş pusulası sayesinde batıya, İngiltere topraklarına doğru yaptığı keşifler ve fetihleri anlatılıyor.


Dizide bir çiftçi ve acımasız bir savaşçı olan ve aynı zamanda Earl Heraldson'dan kabile reisliğini alacak olan Ragnar Lothbrok, yoksul doğu yerine keşfedilmemiş ve daha zengin topraklara sahip olduğuna inandığı batıya seferler düzenler.

Ragnar'ın yakın arkadaşı Floki ile okyanusu geçebilecek yeni bir gemi inşa ederek başladıkları serüvenlerinde arkadaşları ile birlikte oldukça ganimet toplayan ve zaferler kazanan Ragnar Lothbrok, ilk seferinden bir kilise rahibi ve aynı zamanda gezgin olan Athelstan'ı batıdaki toprakları, batılı dilini ve onların inançlarını öğrenmek için kendisine köle alır.

Bir kalkan ustası olan Ragnar Lothbrok'un eşi Lagertha ise kocasının yokluğunda kabilenin düzenini ve adeleti sağlarken kör kahinden öğrendikleri çok sayıdaki erkek çocuğu kocası Ragnar'a doğurabilmek için tanrılara dua eder.

Ragnar kadar güçlü ve iyi bir savaşçı olduğuna inanan ve kendisinin de büyük bir adam olarak anılmamasından kıskançlık duyan Rollo, hırslarına yenik düşerek kardeşi Ragnar'a karşı savaşa girer.

9 yılda bir düzenledikleri tanrılarına tapınma ayinlerinde kurban edilmek gibi inançları da olan Vikingler için asıl önemli olan ise hayatlarının savaşta sona ermesi ve cennetleri Valhalla'da tanrıları Odin ile birlikte sonsuz huzura erişerek burada kutsal içki alemleri ile yaralarının bakire Valkyrielar tarafından sarılarak ebediyen sürecek savaş olan Ragnarok için hazırlanmaktır.


Gerçekten muhteşem bir hikayeye sahip olan ve belki de mitoloji tarihinin en iyi dizilerinden olan Vikings, kesinlikle izlenmesi gereken bir dizi ve ne yazık ki 2. sezonu 2014 yılında gösterime girecek.

# HistoryVikings Collectible Cards #

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder